/ 11 apr 16

Volvo Cars onthult stijlvolle en veelzijdige nieuwe V90

De langverwachte Volvo V90 werd vandaag onthuld in het Zweedse Stockholm. De stijlvolle en veelzijdige V90 is het nieuwste model in de 90-topreeks, naast de bekroonde SUV XC90 en de recent gelanceerde premiumberline S90.

 

Luxueus, veelzijdig en veilig

De nieuwe V90 bouwt verder op de rijke geschiedenis van Volvo Cars in het breaksegment, die teruggaat tot de Volvo Duett meer dan 60 jaar geleden, en zet een grote stap voorwaarts wat betreft design, materialen en afwerking zonder in te boeten op de praktische voordelen van een echte break.

 

"We hebben een sterke positie in het breaksegment", zegt Håkan Samuelsson, President en Chief Executive Officer van Volvo Cars. "Voor veel mensen zijn we dan ook de referentie bij uitstek voor dit type van wagen. En hoewel Volvo vandaag als merk veel meer te bieden heeft dan breaks, zijn we trots dat we met de V90 deze rijke geschiedenis kunnen voortzetten."

 

De nieuwe V90 is de derde wagen in Volvo's 90-reeks die onthuld wordt. Elke wagen in die reeks is gebouwd op de speciaal ontworpen en modulaire Scalable Product Architecture (SPA), die Volvo tal van nieuwe mogelijkheden biedt om zijn wagens te ontwerpen, te bouwen en uit te rusten.

 

"De moderne premiumbreak biedt de intrigerende combinatie van luxueus comfort met de praktische voordelen van de break. De gedistingeerde sfeer van het nieuwe Volvo-interieur wordt gecombineerd met een grote bagageruimte. Zo biedt de wagen altijd de juiste functionaliteit, of dat nu connectiviteit is of een bagage- en opslagoplossing", zei Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design van Volvo Cars.

 

De nieuwe V90 bevat de baanbrekende technologie voor semiautonoom rijden Pilot Assist, het meest geavanceerde standaardpakket veiligheidssystemen op de markt met detectie van grote dieren en Run-Off Road Mitigation, en toonaangevende connectiviteitssystemen waaronder smartphone-integratie met Apple CarPlay.

 

Volvo Cars heeft ook oog gehad voor de rijdynamiek in het nieuwe model, met als resultaat een totaal nieuwe en verfijnde rijervaring die een gevoel van controle en voorspelbaarheid biedt.

 

"We zorgen met de V90 voor een sterk productaanbod. Onze PowerPulse-technologie is ontworpen om een duidelijke vermogensboost te leveren aan onze dieselmotor, terwijl de T8 Twin Engine plug-in-hybride-benzinemotor ongeveer 410 pk levert en een zuiver elektrische actieradius heeft van ongeveer 50 km", zei Dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development van Volvo Cars.

Wagens om aan te bevelen, zelfs bij uw beste vrienden. Ontdek ons aanbod op de tweedehandspagina.

Sluit x