/ 18 jul 18

Vijf sterren voor de XC40

De Europese auto van het jaar haalt vijf sterren bij Euro NCAP-tests. De XC40 haalt daarmee de topscore en is net als de XC60 en XC90 een van de veiligste wagens op onze wegen.

Strenger dan ooit

De Euro NCAP 2018-tests waren strenger dan ooit met nieuwe en strengere eisen voor de veiligheidstechnologie, met onder meer fietsdetectie met automatisch remmen en hulp­systemen voor rijstrookondersteuning. Van alle wagens die de nieuwe tests doorliepen behaalde de nieuwe XC40 de hoogste veiligheidsscore.

Veiligste op de markt

"De nieuwe XC40 is een van de veiligste wagens op de markt", bevestigde Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Centre. "Hij is standaard uitgerust met het meest uitgebreide arsenaal veiligheidstechnologieën in het segment van de kleine SUV’s. Die technologieën helpen de bestuurders nakende aanrijdingen te detecteren en vermijden, hun rijstrook niet te verlaten en de impact te verkleinen als de wagen per ongeluk van de weg raakt."

Volvo = veiligheid

Alle Volvo’s die op dit moment worden verkocht en de Euro NCAP-tests hebben doorlopen, hebben daarop vijf sterren behaald. Vorig jaar nog werd de XC60 uitgeroepen tot winnaar van de Euro NCAP 2017 ‘Best in Class’-awards in de categorieën ‘Large Off-Road’ en ‘Overall Performance’. In 2015 won de XC90 diezelfde prijzen.