/ 19 jan 16

Volvo XC90 is volgens Euro NCAP 'Beste in zijn klasse' in 2015

De rol van Volvo’s baanbrekende XC90 in het herdefiniëren van het SUV-segment is opnieuw bevestigd, deze keer op het vlak van veiligheid, een vertrouwd domein voor Volvo. Het model sleepte immers de 'Best in Class'-award 2015 in de wacht voor de 'Large Off-Road'-categorie én voor 'Overall Performance'.

 

Euro NCAP: 'Beste in zijn klasse'

De Volvo XC90 leverde de beste algemene prestatie in de Euro NCAP-tests 2015 met een score van 100 procent in de categorie 'Safety Assist' en een uitmuntende 97 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden. Die resultaten weerspiegelen de innovatieve aanpak die Volvo Cars blijft hanteren bij de ontwikkeling van nieuwe veiligheidssystemen.

"We zijn telkens verheugd wanneer de inspanningen die we leveren worden bekroond. De XC90 belichaamt alles waarvoor Volvo Cars staat, en dit toont nogmaals ons aanhoudend leiderschap aan op het vlak van zowel actieve als passieve veiligheidssystemen. We streven ernaar dat tegen 2020 niemand nog sterft of ernstig gewond raakt in een nieuwe wagen van Volvo. Met de nieuwste veiligheidsfuncties en systemen voor semi-autonoom rijden in de XC90 zijn we goed op weg om deze visie te verwezenlijken", zegt Jan Ivarsson, Acting Director, Volvo Cars Safety Centre.

 
De Euro NCAP-aankondiging, die de 'uitmuntende prestatie' van de XC90 looft, volgt op een hele reeks andere prestigieuze prijzen die de nieuwe SUV de laatste maanden heeft verzameld, zoals de Motor Trend Car of the Year, North American Truck of the Year en Auto Express Car of the Year, om er maar enkele te noemen.
 
De vraag naar de XC90 blijft de productiecapaciteit overtreffen en heeft een enorme impact op het transformatieproces van de Zweedse autofabrikant. Met een totale verkoop van meer dan 503.000 wagens was 2015 dan ook een absoluut recordjaar.