/ 21 sep 17

Nieuwe XC40 verrijkt Volvo-assortiment

Maak kennis met de allereerste compacte SUV van Volvo. Voor meer informatie kunt u steeds terecht in uw Automobilia-vestiging.

XC-gamma compleet

Volvo introduceerde in het Italiaanse Milaan de nieuwe Volvo XC40. Daarmee maakt Volvo het XC-gamma compleet. Met de introductie van de nieuwe XC40 heeft Volvo voor het eerst in zijn geschiedenis drie nieuwe, wereldwijd leverbare SUV's in het gamma in het snelst groeiende autosegment.

Vraag een offerte aan >>

In technologisch opzicht brengt de nieuwe Volvo XC40 de prijswinnende veiligheid, connectiviteits- en infotainmenttechnologie van de XC60 en de XC90 naar SUV's in de compacte middenklasse. Net als de grotere familieleden zet de XC40 deze in eigen huis ontwikkelde technologieën in de schijnwerpers. Ze maken van de XC40 een van de best uitgeruste SUV's in de compacte middenklasse.

Andere kijk op het opbergen van spullen in de auto

De Volvo XC40 biedt ook een radicaal andere kijk op het opbergen van spullen in de auto. Het ingenieuze interieurontwerp biedt bestuurders van de XC40 onder meer functionele bergvakken in de portieren en onder de stoelen, een speciale plek met inductielaadmogelijkheid voor telefoons, een uitklapbare haak voor kleine tassen en een uitneembare afvalbak in de middenconsole.

Gebouwd in Gent

De XC40 heeft ook een Belgisch kantje, want dit nieuwe model wordt gebouwd in onze eigenste Volvo Car Gent-fabriek. Daar rolde afgelopen voorjaar de miljoenste XC60 van de band, het populaire Volvo-lid dat nu zal worden vervangen door de nieuwe XC40 - de SUV waarvoor de verwachtingen al even hooggespannen staan.