/ 17 okt 17

Polestar onthult de Polestar 1

Polestar, het sportmerk van Volvo Car Group, heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn vleugels uitslaat als nieuw, zelfstandig merk voor elektrische sportwagens.

Ambitie

De Polestar 1 is de eerste wagen met het logo Polestar op de motorkap. Het is een fraaie GT met geweldige technologieën - een uitmuntende start voor het nieuwe Polestar-merk. Elke wagen die Polestar in de toekomst zal bouwen, zal volledig elektrisch aangedreven zijn. Het is dan ook de ambitie om het nieuwe, zelfstandige merk voor elektrische sportwagens bij uitstek te worden.

Elektrische sportwagen

De Polestar 1 moet het nieuwe Polestar-merk luister geven. Het is een Gran Turismo-tweedeurscoupé met twee zitplaatsen achteraan en een elektrische sporthybrideaandrijving. De wagen heeft een elektrisch bereik van 150 km - geen enkele hybridewagen op de markt doet beter - en een verbrandingsmotor ter ondersteuning. Met zijn vermogen van 600 pk en koppel van 1.000 Nm hoort hij resoluut thuis in het sportwagensegment.

Polestar Production Centre

De Polestar 1 zal worden geproduceerd in het geavanceerde en speciaal gebouwde Polestar Production Centre in het Chinese Chengdu. Dat wordt momenteel nog volop gebouwd en zou midden 2018 afgewerkt moeten zijn. De eerste wagens moeten midden 2019 van de band rollen.