/ 02 feb 18

Vergeet uw AdBlue® niet bij te vullen

AdBlue® is een additief dat gebruikt wordt om de schadelijke uitstoot van dieselmotoren te verminderen. Een leeg AdBlue®-reservoir zorgt er voor dat uw motor na verloop van tijd nog weigert te starten.

Hoe weet ik dat het reservoir moet bijgevuld worden?

Ongeveer 2.400 km voor het AdBlue®-reservoir leeg is, verschijnt er een melding op het bestuurdersdisplay. Als het AdBlue®-niveau gevaarlijk laag zakt, verschijnen er extra berichten. Raadpleeg het AdBlue®-niveau via het centrale display. Open de applicatie STATUS AUTO. Druk op STATUS en vlak onder het oliepeil kunt u het het AdBlue®-niveau aflezen. Bij normale rijomstandigheden kan één keer bijvullen tussen twee onderhoudsbeurten volstaan.

Hoeveel kost het om het reservoir te vullen?

Het bijvullen van het reservoir door Automobilia kost ongeveer €1,60 per liter (incl. btw). AdBlue® is ook verkrijgbaar in nagenoeg alle tankstations. Meer en meer tankstations installeren ook AdBlue®-pompen voor personenwagens. Wilt u zelf het reservoir vullen, hou dan rekening met volgende zaken: tank geen AdBlue® via een pompinstallatie voor vrachtwagens, vul het reservoir enkel bij als u een bijvulmelding krijgt, vul het reservoir met minstens 4 liter en maximaal 10 liter bij want overvullen kan uw carrosserie beschadigen.

Wat gebeurt er als ik het reservoir niet bijvul?

Als het AdBlue®-reservoir leeg is, zullen de motorprestaties sterk verminderen en zal de motor weigeren opnieuw te starten. Sowieso voorziet Automobilia bij elke onderhoudsbeurt dat het reservoir wordt bijgevuld. Mocht u tussen twee onderhoudsbeurten toch een melding krijgen op het bestuurdersdisplay, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw Automobilia-vestiging.