/ 21 feb 18

Volvo lanceert nieuwe V60

De middelgrote vijfdeurspremiumbreak benadrukt de positie van het Zweedse bedrijf als maker van auto’s die een stijlvolle look combineren met alledaags gebruiksgemak.

Ervaring met gezinsbreaks

De wagen werd gelanceerd in zijn natuurlijke habitat: op de oprit van een gezinswoning in Stockholm. Zo werd de ervaring van Volvo Cars met gezinsbreaks in de verf gezet en werd onderstreept hoe het veelzijdige design van de V60 inspeelt op de diverse behoeften en realiteiten van het moderne gezinsleven. Als het aankomt op de ontwikkeling van mooi vormgegeven, praktische en veelzijdige breaks zijn er dan ook weinig autobouwers die kunnen tippen aan Volvo Cars’ geschiedenis en geloofwaardigheid.

Naar een hoger niveau

Het nieuwe V60-model deelt Volvo Cars’ SPA-platform (Scalable Product Architecture) met het bekroonde nieuwe XC60-model en vier premiumwagens van de 90-reeks, die de laatste jaren samen de onderneming telkens weer naar een wereldwijd verkooprecord hebben geleid. De SPA-gebaseerde V60 tilt dankzij een luxueus interieur, meer ruimte, geavanceerde connectiviteit, en bovendien de nieuwste rijhulpsystemen en andere veiligheidstechnologieën van Volvo Cars het segment van de middelgrote premiumbreaks naar een hoger niveau.

Eén van de veiligste wagens op de weg

In het licht van Volvo Cars’ aankondiging om – als eerste in de sector – vanaf 2019 alle nieuwe wagens elektrisch te maken, heeft de V60 twee plug-inhybridemotoropties: de nieuwe T6 Twin Engine AWD plug-inhybridebenzinemotor die een gecombineerde 340 pk genereert of de T8 Twin Engine AWD plug-inhybridebenzinemotor die 390 pk levert. Wie de voorkeur geeft aan een gewone benzinemotor kan kiezen tussen een T5- of T6-motor. Bestuurders die diesel verkiezen kunnen gaan voor een D3- of een D4-motor. Met een uitgebreide waaier standaardveiligheidsfuncties, waaronder geavanceerde rijhulpsystemen zoals in de modellen van de 90-reeks en de XC60, wordt het nieuwe V60-model een van de veiligste wagens op de weg.