/ 07 mei 18

Volvo Cars en Volvo Trucks delen voertuiggegevens voor meer veiligheid

Op die manier willen beide constructeurs het bereik van hun Connected Safety-technologie uitbreiden om zo de algemene verkeersveiligheid aanzienlijk te verbeteren.

Voertuigen communiceren met elkaar

Premiumconstructeur Volvo Cars en vrachtwagenfabrikant Volvo Trucks zullen gegevens delen in real time om zo het bereik van hun Connected Safety-technologie uit te breiden. Met dit cloudgebaseerde systeem kunnen voertuigen met elkaar communiceren en bestuurders waarschuwen voor gevaren in hun buurt.

Basis voor meer verkeersveiligheid

Het is de eerste keer dat Volvo Cars veiligheidsgerelateerde gegevens deelt met een ander bedrijf. De samenwerking met Volvo Trucks legt de basis voor de uitbouw van een groot netwerk van geconnecteerde voertuigen om zo de algemene verkeersveiligheid aanzienlijk te kunnen verbeteren.

Al één miljoen levens gered

Volvo Cars heeft een lange traditie in het delen van knowhow inzake veiligheid om zo veel mogelijk levens te redden. Zo maakte Volvo in 1959 het patent voor de driepuntsgordel beschikbaar voor alle autoconstructeurs, waarmee tot nu toe naar schatting één miljoen levens werden gered.