/ 17 mei 18

Nieuwe Volvo S60 zonder dieselmotor

De nieuwe Volvo-berline S60 – die later dit voorjaar wordt gelanceerd – zal de eerste Volvo zijn waarvoor geen dieselmotor wordt geproduceerd.

Volvo Cars zegt diesel vaarwel

De nieuwe S60 bekrachtigt zo het langetermijn-engagement van Volvo Cars voor een toekomst zonder de traditionele verbrandingsmotor. Alle nieuwe Volvo-modellen vanaf 2019 zullen beschikbaar zijn als milde benzinehybride, plug-inbenzinehybride of batterijaangedreven elektrisch voertuig. Geen enkele elektrificatie­strategie in de autosector gaat verder en Volvo Cars was in juli 2017 ook de eerste klassieke constructeur die zich engageerde voor een volledige elektrificatie.

S60 is volgende stap

“Onze toekomst is elektrisch. We zullen geen nieuwe generatie dieselmotoren meer ontwikkelen”, weet Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. “Wagens met enkel een verbrandingsmotor faseren we geleidelijk aan uit en we voorzien benzinehybrides als overgangsmodellen op weg naar een volledige elektrificatie. De nieuwe S60 is de volgende stap in dat engagement.”

De nieuwe S60, die naar verwachting deze zomer wordt voorgesteld, zal in eerste instantie beschikbaar zijn met een reeks Drive-E-benzine­viercilinders en als benzineplug-inhybride (twee versies). Komend jaar volgen dan ook milde hybrideversies.