/ 13 jun 18

Onthulling Volvo S60 Polestar Engineered

Volvo Cars en Polestar lanceren Polestar Engineered, een nieuw, verbeterd elektrisch sportaanbod dat speciaal werd ontwikkeld voor de nieuwe T8 Twin Engine-plug-inhybridewagens van de 60-reeks.

Live Reveal nieuwe S60

Volvo Cars doet deze aankondiging een week voor de onthulling van de nieuwe sportieve premium berline S60 tijdens de inhuldiging van de eerste Amerikaanse Volvo-productievestiging in Charleston, South Carolina. De nieuwe S60, de eerste Volvo die op Amerikaanse bodem wordt gemaakt, wordt ook enkel daar geproduceerd.

Volg de onthulling live >>

Sportwagenknowhow Polestar

Polestar Engineered werd ontwikkeld door Volvo Cars’ sportieve elektrische afdeling Polestar en vormt een totaalpakket: Polestar heeft zijn sportwagenknowhow losgelaten op de velgen, remmen, ophanging en motorbesturingseenheid. Het aanbod belichaamt het engagement van Volvo Cars en Polestar voor elektrificatie.

Debuut met de nieuwe sportieve premium berline S60

Polestar Engineered zal zijn debuut maken met de nieuwe sportieve premium berline S60. Het pakket is enkel verkrijgbaar voor het topmodel T8 Twin Engine en komt een trapje hoger dan de R-Design-variant te staan. Polestar Engineered zal vanaf volgend jaar ook aangeboden worden voor de nieuwe V60-break en XC60-SUV en wereldwijd in beperkte oplage verkrijgbaar zijn via Volvo-verdelers en Care by Volvo, de abonnementsdienst voor premium wagens.

Duidelijk herkenbaar

Er werd gekozen voor goud als typische Polestar Engineered-kleur, met bijvoorbeeld opvallende gouden remklauwen die duidelijk zichtbaar zijn dankzij het open design van de nieuwe lichte velgen. Je herkent Volvo-wagens met Polestar Engineered ook aan de Polestar-emblemen, uitlaten in zwart chroom en gouden veiligheidsgordels.