/ 25 sep 18

Dit is de nieuwe Volvo V60 Cross Country

Volvo Cars heeft vandaag de nieuwe Cross Country-variant van zijn middelgrote break, de V60, onthuld. De stoere V60 Cross Country is de nieuwste telg in het assortiment.

Voor ieders rijplezier

Net als de standaard V60 die eerder dit jaar werd gelanceerd op de oprit van een huis in Stockholm belichaamt de V60 Cross Country de veelzijdige Zweedse gezinsbreak. Daarnaast heeft hij natuurlijk de offroad-capaciteiten waarvoor Cross Country al sinds de introductie van het eerste model in 1997 bekendstaat. Dankzij zijn hogere zitpositie, grotere bodemvrijheid en dynamische vierwielaandrijving is hij veelzijdig genoeg om zowel stadsverkeer als onverharde plattelandswegen aan te kunnen.

Tal van bewezen veiligheidstechnologieën

De wagen is standaard uitgerust met het bekroonde City Safety met Autobrake en kan de bestuurder dus helpen om mogelijke aanrijdingen te voorkomen. Het is het enige systeem op de markt dat voetgangers, fietsers en grote dieren kan helpen herkennen. Het Pilot Assist-systeem ondersteunt de bestuurder bij het sturen, versnellen en afremmen op goed gemarkeerde wegen en bij snelheden tot 130 km/u. Ook Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurhulpsystemen zijn standaard inbegrepen. Het optionele Cross Traffic Alert met automatisch remmen zorgt voor nog meer veiligheid. Dankzij de vermelde en andere bewezen veiligheidstechnologieën is de nieuwe V60 Cross Country een van de veiligste wagens op de weg.

Meer info bij uw Automobilia-vestiging

De nieuwe V60 Cross Country zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn met drie motorisaties: een T5 AWD-benzineversie (gepland in april 2019 in België en Luxemburg) en twee dieselversies; de D3 AWD-versie met 150 pk en de D4 AWD die 190 pk haalt. Later volgen er milde hybrides en plug-inhybrides.

Meer info over deze nieuwe telg in de Volvo-familie kunt u bekomen in de verschillende Automobilia-vestigingen. Ons team helpt u graag verder.

Ontdek de Automobilia-vestiging in uw buurt >>