/ 17 okt 18

Tijd voor winterwielen?

Met de uitzonderlijk warme zomermaanden in het achterhoofd, willen we eigenlijk nog niet denken aan de koude en natte wintermaanden die ons wachten. Toch loont het de moeite om nu al stil te staan bij een winterse outfit voor uw Volvo.

3+1 gratis

Omdat we bij Automobilia en Volvo veiligheid hoog in het vaandel dragen, geven we u niet alleen graag wat achtergrondinformatie mee. Allerbelangrijkst is dat wij u tot en met 30 november een uitzonderlijke korting geven bij aankoop van een winterwielenset.

Concreet gaat het om een 3+1 gratis-actie op een aantal geselecteerde winterwielensets die u kunt ontdekken bij de Automobilia-vestiging in uw buurt. Ons team helpt u graag verder met al uw vragen.

Ontdek de Automobilia-vestiging in uw buurt >>

Maken winterbanden nu echt zoveel verschil?

Kiezen voor de juiste banden zorgt er in elk seizoen voor - en zeker met de winter in het verschiet - dat u niet alleen veilig de baan op gaat, maar dat u ook steeds het beste uit uw Volvo haalt.

Bij temperaturen onder 7°C presteren zomerbanden reeds minder goed. Het hoeft geen betoog dat hoe langer de remafstand, hoe groter de kans dat een onveilige verkeerssituatie resulteert in een ongeval.

Investeren in een tweede wielenset met winterbanden is dan ook een verstandige en logische keuze. Goedgekeurde winterbanden kunt u herkennen aan het sneeuwvloksymbool op de band.

 

Ook het omgekeerde is waar

's Zomers blijven rijden op winterbanden is ook geen goed idee: bij een temperatuur van 20°C en een snelheid van 100 km/u ligt de remafstand van winterbanden merkbaar hoger!

Het is belangrijk dat banden u in elk seizoen een betrouwbare grip bieden. Automobilia raadt daarom aan om afhankelijk van het seizoen steeds de juiste banden te monteren.

Wanneer dan wisselen?

Indien u uw wielenset bij Automobilia stockeert zal ons team u vanzelfsprekend inlichten van de bandenwisselmomenten.

Een eenvoudig geheugensteuntje dat er voor zorgt dat u altijd veilig op weg bent is om uw wielenset te wisselen bij het ingaan van de zomer- en wintertijd.

Toch niet overtuigd? Overweegt u vierseizoenenbanden? Dan hebben we voor u één bedenking: vierseizoenenbanden proberen alle eigenschappen in één band te combineren maar zijn daardoor ook altijd een compromis. En veiligheid is toch net datgene waarover we liever nooit een compromis sluiten, niet?