/ 10 sep 20

Een jaar gratis laadstroom

Profiteer nog tot eind september van een jaar lang gratis laadstroom bij aankoop van een nieuwe Volvo plug-inhybride.

Een attitudeverandering stimuleren

Plug-inhybrides rijden nu reeds 40 procent van de totale afstand in pure of hybride modus. Volvo wil in de toekomst alle klanten aanmoedigen om nog meer in elektrische modus te rijden.

Om dit te bewerkstelligen zullen kopers van een plug-inhybride een financiële vergoeding voor de elektriciteit die hun auto in het eerste jaar verbruikt heeft.

De vergoeding die u ontvangt, wordt berekend op basis van de kilowatturen die u vanaf 1 juni 2020 gedurende 1 jaar gebruikt om uw Volvo op te laden.

Voor een volledig overzicht van deze actie verwijzen wij u graag naar de website van Volvo >>

Wat houdt een jaar gratis laadstroom precies in?

Alle (*) nieuwe plug-inhybride Recharge-wagens zullen gedurende het eerste jaar gratis elektriciteit krijgen. Dat betekent dat de bestuurder de hoeveelheid elektriciteit die hij verbruikt heeft om zijn auto gedurende het eerste jaar op te laden, terugbetaald krijgt.

De kosten zullen na 12 maanden terugbetaald worden aan de hoofdgebruiker en het aanbod is enkel geldig als de auto voor minstens 12 maanden in zijn bezit is geweest.

De terugbetaling zal enkel op financiële basis gebeuren en eventuele gevolgen voor het belastingsvoordeel zullen onder de verantwoordelijkheid van de individuele gebruiker vallen.

Hoe zal het elektriciteitsverbruik gemeten worden?

Het elektriciteitsverbruik zal gemeten worden vanaf de update van de Volvo On Call-app die voorzien is in mei 2020. Vanaf deze update zal het aandeel elektrisch rijden (verbruikte kWh) zichtbaar gemaakt worden in Volvo On Call. Het accepteren van de Volvo On Call app update in mei 2020 is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor deze aanbieding. Na het accepteren van de update start ook de meting van het aantal kWh electriciteit.

Bijgevolg zal het verbruik in kWh voor deze update niet meegeteld noch terugbetaald.

Het te vergoeden bedrag is vastgesteld op € 0,2839 inclusief btw per kWh.

De terugbetaling wordt verwacht in de tweede helft van 2021.

De vergoeding geldt tot een maximum van 3.000 kWh.

 

(*) Dit aanbod is geldig bij aankoop van een nieuwe plug-inhybride tot 30 september 2020. Klanten die voor 16 oktober 2019 een plug-inhybride besteld hebben kunnen niet genieten van deze aanbieding. Ze zullen echter wel hun elektriciteitsverbruik kunnen volgen in de Volvo On Call-app en tot 80 procent op brandstofkosten kunnen besparen door in pure modus te rijden. Dit aanbod is niet van toepassing voor huurwagens, demo- en vervangwagens, Volvo Car bedrijfswagens, E-cars, interventievoertuigen (politie, MUG, brandweer enzovoort) en poolwagens (dit kunnen ook taxi's of deelwagens zijn zonder vaste bestuurder).