/ 06 okt 22

Elektrisch rijden: hoe je actieradius vergroten?

Vermijd laadstress aan de hand van deze 5 tips om je actieradius te vergroten

________________________________________

WIN UW ENERGIE TERUG

Uw elektrische Volvo zal vanaf dat u uw voet van de pedaal haalt, uit zichzelf remmen. Hierbij komt heel wat energie vrij, dankzij de technologie in uw Volvo wordt deze gebruikt om uw wagen op te laden. Ga slim om met deze techniek, zo kan u verder rijden met één acculading. Daarbij slijten uw remmen ook veel minder snel.

ENERGIE BESPAREN DOOR TE ANTICIPEREN

Anticipeer goed in het verkeer, versnellen kost veel energie. Daarom is het goed om op de juiste moment te versnellen. Als u minder optrekt en remt, dan verbruikt u minder energie. Het is dus belangrijk om goed vooruit te kijken in het verkeer en vloeiend te rijden.

 

Rijden met hoge snelheid leidt altijd tot een hoger energieverbruik. De accu is sneller leeg als u sportief rijdt. Als u goedkoop wilt rijden, raden wij u af om te snel te gaan. Tussen 120 en 130 km/u is er een verschil van 20%. De verandering in snelheid zal een aanzienlijke invloed hebben op het verbruik, maar nauwelijks op de rijtijd. Omdat u op lange afstanden minder vaak hoeft te tanken, bent u met een lager tempo sneller ter plaatse. Rijd met 100 km/u om uw actieradius te vergroten.

CRUISE CONTROL

Aan een constante snelheid verbruikt u, net als bij een brandstofwagen, minder energie. Om een regelmatige snelheid te bewaren kan u gebruik maken van cruise control. Wist u dat elke elektrische wagen van Volvo al vanaf het plus pakket standaard is uitgerust met adaptieve cruise control. Dit zorgt niet alleen voor een groter bereik en comfort, ook vermijd u snelheidsboetes.  

VERWARM OF VERKOEL AAN DE LAADPAAL

Verwarming en airco verbruikt een hoop energie. Als je deze uitzet, heeft dit een aanzienlijk verschil in uw rijbereik. Mocht u deze toch nodig hebben in de zomer of winter, kan je deze al op voorhand aanleggen terwijl de wagen aan de laadpaal staat.

BANDENSPANNING

Controleer regelmatig uw bandenspanning. Het is niet alleen veilig, maar volle banden verminderen de weerstand op het wegdek. Dit zorgt automatisch voor een lager energiegebruik. We raden af om niet te rijden met een overdreven spanning, dit is onveilig en zorgt voor een langere remweg die nefast is voor de grip op het wegdek.